Sådan investerer du som Warren Buffett

Warren Buffett er en af verdens mest anerkendte investorer. Med en personlig formue på flere hundrede milliarder danske kroner og en succesfuld karriere, der strækker sig over adskillige årtier, er Warren Buffett blevet anerkendt som en af de mest indflydelsesrige investorer i vores tid – Men hvordan har han opnået så stor succes, og hvad er hans strategi? Det ser vi nærmere på i følgende indlæg.

Værdi og tid

Warren Buffetts investeringsfilosofi kan sammenfattes i to ord; Værdi og tid. Han er en af de mest kendte tilhængere af strategien værdiinvestering. Kort sagt er formålet at købe aktier som handles til en lavere pris end deres faktiske værdi. Buffett er kendt for at søge efter virksomheder, der er undervurderet af markedet på trods af deres stærke fundamentale faktorer – Dette kan blandt andet omfatte en virksomheds ledelse, vækst, konkurrenceevne, overskud og balance. Buffett er også kendt for at have en langsigtede tilgang til investering. Han mener, at den bedste måde at opnå succes, er ved at være tålmodig og holde fast i stabile og velkonsoliderede virksomheder over en længere årrække. Buffett er tidligere blevet citeret for at have sagt følgende; Hvis du ikke kan holde på aktien, som du køber i dag, i 10 år, skal du ikke købe den.

Fudamental analyse

Warren Buffetts investeringsstrategi inkluderer en omfattende vurdering af den pågældende virksomheds ledelse. Han søger virksomheder med dygtige ledere, der har en stærk og klar strategi for fremtiden. Han foretrækker ligeledes virksomheder med en relativ simpel og klar forretningsmodel.

I et forsøg på at finde de mest værdifulde investeringsmuligheder udarbejder Buffett en række omfattende fundamentale analyser – Du kan læse vores guide til fundamental analyse ved at klikke her! Ligeledes har han en stærk indsigt og forståelse for den økonomiske og politiske situation, som gør sig gældende rundt omkring i verden. En anden nøgle til Warren Buffetts succes er hans evne til at undgå impulsive og følelsesmæssige beslutninger. Han er kendt for at være en tålmodig og rationel investor, der er villig til at vente på de rigtige investeringsmuligheder. Han undgår ofte de såkaldte hype-aktier, og fokuserer i stedet på virksomheder, der er stabile og har en stærk konkurrenceevne.

Warren Buffets portefølje

Endelig er Buffett kendt for at have en relativ afbalanceret portefølje. I hvert fald historisk set. Dette betyder således, at han ikke investerer alle sine penge i en enkelt aktie eller sektor, men spreder i stedet sine investeringer, for at minimere den relative risiko. Det er dog vigtigt at pointere, at Apple står for en relativ høj andel af den samlede værdi af den nuværende portefølje. Cirka 50 procent. Du kan se Warren Buffets nuværende portefølje, som administreres under Holdingselskabet Berkshire Hathaway, via følgende link! 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *