Hvorfor skal du investere som ung?

At investere er en af de mest fornuftige måder, hvorpå du kan opbygge en formue og sikre din fremtid set ud fra et økonomisk perspektiv. Desværre fravælger en relativ stor andel af den yngre generation denne fantastiske mulighed. Årsagerne hertil er forskellige; Nogle mener emnet fremstår som værende komplekst, mens andre fejlagtigt tror det kræver en masse tid eller en stor opsparing. Uanset hvad er der mange fordele ved at investere som ung. I dette indlæg ser vi nærmere på nogle af dem.

1) Tiden er din ven

Desto tidligere du begyndere at investere, desto mere tid har du til at opbygge en formue. Samtidig har du bedre muligheder, når det gælder om at udnytte renters-rente på den mest optimale måde. Du kan læse meget mere om effekten af renters rente lige her!

2) Mindre påvirkelig ved markedssvingninger

Markedet har både opad- og nedadgående perioder. Det er således umuligt at undgå de negative markedssvingninger, som forårsager generelle kursfald og værditab. Som nævnt ovenfor er tiden din ven, og du vil således bedre kunne modstå de nedadgående perioder, og herved fastholde dine positioner med større ro trods økonomiske nedgange.

3) Mange bække små

Ved at investere som ung vil du kunne starte med små beløb, og opbygge din portefølje over tid. Det kræver således ikke en stor opsparing for at du kan starte dit investeringseventyr. Du kan starte allerede i dag, og du kan starte for få hundrede kroner!

4) Mulighed for øget diversificering

Som nævnt i mange af vores indlæg er diversificering nøglen til succes. Desto tidligere du begynder at investere, desto mere tid har du til at opbygge en diversificeret portefølje, hvilket kan minimere risikoen for tab og øge muligheden for afkast.

5) Du bliver klogere med årene

Rom blev ikke bygget på én dag. Det samme er tilfældet, når man som ny investor er i gang med at tillære sig ny viden. Det er en kontinuerlig proces, som i sidste ende vil gavne dig som investor. Du vil med garanti komme til at lave investeringer, som viser sig at være fiaskoer, i hvert fald når der er tale om det økonomiske perspektiv. Ikke desto mindre er disse investeringer også med til at gøre dig klogere. Når du starter med at investere som ung er konsekvenserne ved at lave fejlinvesteringer typisk mindre. Acceptér dine fejl, og lær af disse til næste gang du investerer.

Kan du se sammenhængen?

Måske kan du se en sammenhæng mellem de fem ovenstående punkter? Fælles for alle er, at tiden er en faktor; Ovenstående punkter kan således koges ned til fire ord – Tiden er din ven.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *