Økonomisk indblik

med Søren Østergaard

Økonomisk indblik - Søren Østergaard

Om serien 'Økonomisk indblik'

Økonomisk indblik er en blanding af økonomi, investering og iværksætteri. Vi inviterer dig på en spændende rejse ind i en verden, hvor økonomien er omdrejningspunktet. Vi stiller skarpt på den personlige investeringsrejse, udforsker forskellige investeringsstrategier og lader os inspirere af såvel grønne som erfarne personligheder. Vi opfordrer dig til at deltage aktivt ved at læse, kommentere og dele dine egne erfaringer og perspektiver, så vi sammen kan udforske en verden af økonomi, investering og iværksætteri.

Mød Søren Østergaard fra Millionplanen / Forvalt

For at introducere mig selv på mest almindelig vis, så hedder jeg Søren, kommer fra Esbjerg, men bor pt. i Aarhus, hvor jeg også studerer. Trods min beskedne alder på 23, har jeg allerede været så heldig at have haft et liv, hvor der sker lidt af hvert. Jeg har gået på STX og gennemført en bachelor i jura, hvorfor jeg er godt på vej til at færdiggøre min kandidat, og jeg kan således snart kalde mig selv cand.jur. eller mere samfundskendt, jurist. Forhåbningen er, at jeg kan fortsætte mit uddannelsesforløb og til slut blive advokat. Så min daglige gang byder på lidt af hvert, hvor jeg også skal have fokus på at være kæreste, være hundeejer, være mentor for jurastuderende på 2. semester, og sidst, men ikke mindst, instagrammer og bestyrelsesmedlem.

Hvornår begyndte du at investere?

Jeg lever grundlæggende efter rettesnoren om, at man skal tænke, før man taler, og studere før man tænker, hvorfor min første investering var en ganske forfærdelig oplevelse, eftersom jeg negligerede denne rettesnor. Jeg var lige fyldt 18, og jeg fik tildelt den traditionelle børneopsparing, som lød på godt og vel 33.000 kr. Jeg investerede i Pandora, hvilket mundede ud i et større tab, men så var jeg ligesom i gang og jeg hader at tabe. Jeg brugte derfor godt 3-5 måneder på at studere, så jeg bagefter kunne tænke, for så endeligt at handle, som i denne henseende var at investere. Derfor lærte jeg følgende om aktiemarkedet; Man bliver aldrig ekspert, man bliver aldrig visionær, man bliver heller aldrig guru eller lignende. Imidlertid bliver man dannet til at forstå, at det hele handler om kontrol og følelser. Jeg investerer ikke i enkeltaktier i en tro om, at jeg skal slå markedet eller lignende. Jeg investerer i enkeltaktier på baggrund af en interesse, og jeg investerer naturligvis for at forbedre min økonomi – men ikke nødvendigvis på den mest effektive måde.

Hvad er din strategi?

Når jeg udvælger mine investeringer, så udvælger jeg dem alene på baggrund af virksomhedens nøgletal, fremtid og produkt, og så handler jeg aktien i en holdning om, at jeg ikke skal sælge aktien igen. Af den grund kan man vist roligt sige, at jeg har en fundamental tilgang til mine investeringer, og at disse er gennemsyret af tålmodighed og ro, som for mig at se giver kontrol. Derfor står jeg også i dag, hvor min dårligste investering fortsat er min første, Pandora, og hvor min bedste investering er Tesla, hvilket nok betyder, at jeg helt sikkert deler sidstnævnte sætning med mange andre på aktiemarkedet. Det ser jeg tit en kritik af, hvilket forundrer mig, men mere om det i en anden snak.

Hvad fik dig til at starte Millionplanen / Forvalt?

Den stærke interesse for investeringer blev over tid udbredt til min omgangskreds, hvorfor jeg til sidst blev overtalt til at oprette instagramprofilen forvalt. Forvalt er et investeringsunivers til Hr. og Fru. Danmark, som gerne skulle gå ind til et univers, hvor der bliver præsenteret et helt almindeligt fornuftigt indblik i det, som man aldrig fik af vide på skolebænken. Dette er, i min optik, en skamplet på det danske skolesystem. Derfor søger jeg også, at jeg snart kan lancere min virksomhed af samme navn, som skal gøre det, som skolen aldrig fik gjort i en fair og ærlig facon.

Faktum er, at der desværre hersker en masse autodidakte guruer, der sælger kurser til overpris, som ovenikøbet er indhyllet i reklamer af et liv i enten det slaverige imperium Dubai eller skattefornøjelige og billige Spanien. Mit mål er at skabe noget, der er alt andet end det, hvilket jeg forhåbentligt snart kan gøre til virkelighed. Så mine drømme er slet ikke så vilde. Det er egentlig bare at skabe en investeringsrejse, der giver mellemrum i økonomien, og så forhåbentlig blive i stand til at videregive det samme mellemrum til andre. Det må tiden vise.

Hvad er dine bedste råd til den nye investor?

Vær tålmodig, vær risikovillig og vær det i dag, for du skulle have været det i går.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *