Økonomisk indblik - Baggrund - Anders Frandsen

Økonomisk indblik

med Anders Frandsen

Økonomisk indblik - Anders Frandsen

Om serien 'Økonomisk indblik'

Økonomisk indblik er en blanding af økonomi, investering og iværksætteri. Vi inviterer dig på en spændende rejse ind i en verden, hvor økonomien er omdrejningspunktet. Vi stiller skarpt på den personlige investeringsrejse, udforsker forskellige investeringsstrategier og lader os inspirere af såvel grønne som erfarne personligheder. Vi opfordrer dig til at deltage aktivt ved at læse, kommentere og dele dine egne erfaringer og perspektiver, så vi sammen kan udforske en verden af økonomi, investering og iværksætteri.

Mød Anders Frandsen fra Aktier for begyndere

Hej – Mit navn er Anders Frandsen, 23 år, og det er mig, som står bag “Aktierforbegyndere” på instagram. Min baggrund og altså interessen for investering/økonomi stammer helt klart fra min far. Han lærte mig i en tidlig alder værdien af penge, og hvorfor det er vigtigt at spare og investere sine hårdt opsparede mønter. Jeg valgte derfor den klassiske vej, som var en HHX i Silkeborg, hvor jeg brugte tre gode, og på mange måder lærerige år. Efter to sabbatår, som blev brugt på arbejde og et længere ophold i London, valgte jeg at læse en finansbachelor i Aarhus, som jeg stadig er i gang med. Jeg læser nu på fjerde semester, og er utrolig glad for uddannelsen, som åbner mange veje i fremtiden indenfor den finansielle sektor, som jeg finder spændende.

Hvornår begyndte du at investere?

Jeg begyndte at investere, da jeg var 17 år med hjælp fra min far. Det var på hans opfordring, at jeg skulle begynde at investere nogle af mine penge, som jeg tjente på mine daværende to studiejobs, som var i en biograf og som aflastningsperson. Min første investering var i Vestas, hvor jeg investerede 8.000 kroner! Jeg mindes stadig følelsen af begejstring og glæde ved at købe mine første aktier. Det var virkelig en kanon fed følelse.

Hvad er din strategi?

Når jeg i dag udvælger aktier/fonde, så gør jeg egentlig ikke det helt store forarbejde, som mange måske tror. Jeg har siden min start som 17-årig været meget bevidst omkring, at jeg eller andre ikke kan slå markedet, især hvis vi snakker over en tidshorisont på +30 år. Så derfor består min portefølje primært også kun af indeksfonde / ETF’er, som fylder cirka 80 procent, og resten i enkeltaktier. Netop derfor er min investeringsstrategi også meget simpel – “Køb og behold”.

Hvad er din bedste og dårligste investering?

Min bedste investering må have været min første investering, Vestas. Som jeg desværre solgte for et par år tilbage, da jeg havde tjent godt på den, og gerne ville realisere nogle af pengene. I dag er det mine aktier i Apple, som jeg regner med at skulle beholde i mange år frem. Min værste investering er pt Disney, hvor jeg er nede med -43 procent.

Hvad er dit mål?

Mit mål er at kunne nyde livet, og undgå det kedelige hamsterhjul. Jeg vil gerne kunne bestemme over min egen tid, og ikke bekymre mig om der er penge nok. Mine investeringer skal samtidig sikre mig og min fremtidige familie et godt og langt liv. På kort sigt skal nogle af pengene dog gå til en udbetaling til en ejerlejlighed i Aarhus, da jeg snart gerne vil eje mit eget og forhåbentlig lave en god investering på længere sigt.

Hvad fik dig til at starte Aktier for begyndere?

Det var tilbage i 2020, da jeg sad på mit værelse midt under Covid19, at jeg fik idéen til at starte min instagram “Aktierforbegyndere”. Det var egentlig meget random, men det var deromkring min interesse for aktier virkelig tog fart, selvom jeg allerede havde investeret i cirka tre år der. Idéen var, at jeg ville lave enkle og letforståelige opslag, så alle kunne være med. Jeg har aldrig været den klogeste eller skarpeste i skolen og det føler jeg gav mig en fordel, da mit indhold kunne forstås af nærmest alle, uanset fagligt niveau og alder. Mit motto; Investering skal være sjovt og for alle.

Hvad er dine tre bedste råd til den nye investor?

Mine tre bedste råd til en ny og grøn investor; Vær langsigtet, læg en strategi og vær vedholdende og til sidst: Du behøver ikke at vide alt, før du starter! Kom i gang og lær hen ad vejen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *