Fem myter blandt unge investorer

Økonomisk investering kan være utrolig nyttig for din økonomiske fremtid. Desværre kan emnet fremstå som værende skræmmende, som følge af forskellige myter, fejlagtige antagelser og misforståelser. Konsekvenserne heraf er dårlige beslutninger, og unge som ikke tør at gøre indtog i investeringsverdenen. Det er derfor vigtigt, at vi én gang for alle afmystificerer den store investeringsverden, og i stedet sætter fokus på faktabaseret viden, der kan hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger, hvad angår din privatøkonomi. I dette indlæg ser vi nærmere på fem af de mest almindelige myter om økonomisk investering.

1) Investering er kompliceret, og er kun for eksperter

Falsk: Sandheden er, at investering kan fremstå som værende komplekst, men samtidig er det også muligt at forenkle. Investering er således ikke kun for eksperter, tværtimod. Der findes mange forskellige hjælpemidler, som kan hjælpe dig med at forstå grundprincipperne i økonomisk investering. Det er således ikke altafgørende at have en dybdegående viden om finansmarkedet, inden du foretager din første investering. Yderligere læring herom skal nok komme med tiden.

Lad os bare bruge et gammelt ordsprog; Rom blev ikke bygget på én dag. Det samme er tilfældet, når man som ny investor er i gang med at tillære sig viden om økonomisk investering. Det er en kontinuerlig proces, som i sidste ende vil gavne dig som investor.

2) Det kræver en stor opsparing at investere

Falsk: Endnu en udbredt myte. Det er ikke afgørende, hvorvidt du har en stor eller lille opsparing, hvis du ønsker at komme i gang med økonomisk investering. Flere handelsplatforme tillader investeringer for få hundrede kroner, hvorfor du sagtens kan starte i det små. Med tiden, når økonomien tillader det, kan du gradvis øge de månedlige indskud, og opbygge din portefølje over tid.

Har du hørt om det 8. vidunder? Læs vores indlæg om effekten af renters rente og bliv klogere på hvordan selv et lille startbeløb, og dertil små månedlige indbetalinger, kan vokse sig til betragtelige summer over tid. Du finder det her!

3) Investering er tidskrævende

Falsk: Dette er ikke nødvendigvis sandt. Du kan nemlig vælge en passiv investeringsstrategi, hvor du eksempelvis investerer i indeksfonde, som følger et markedsindeks. Du kan ligeledes vælge at få din bank til at investere for dig. På denne måde undgår du at skulle overvåge markedet i tide og utide.

Har du hørt om Nordnets Månedsopsparing? Månedsopsparingen er en langsigtet opsparingsmulighed, hvor man som investor laver månedlige indbetalinger, som herefter automatisk investeres i forudbestemte fonde og ETF’er. Altså er der tale om en opsparing på autopilot. Du kan læse meget mere om Nordnets Månedsopsparing i vores guide: Guide – Nordnets Månedsopsparing.

4) Det er meget risikabelt at investere

Falsk: Det afhænger i høj grad af valget af aktivklasser. Det er blandt andet muligt at investere i enkeltaktier, obligationer, fonde, kryptovaluta og råvarer. Alt efter aktivklasse er der forskellige risici forbundet herved. Helt generelt er det naturligvis vigtigt at pointere at økonomisk investering altid er forbundet med risiko, og hele eller dele af investeringen kan således gå tabt. Ligeledes gælder det at historiske afkast ikke er en garanti for fremtidige afkast. Når det er sagt, er der gode muligheder forbundet økonomisk investering. Det handler dog i høj grad om at forstå og planlægge ens personlige risiko og tidshorisont.

Du kan læse meget mere om risikovurdering i vores investeringsguide for begyndere, som du finder her!

5) Investering er ikke for alle

Falsk: Alle, uanset alder, køn, social- eller økonomisk baggrund, kan drage fordel af at investere. Det er aldrig for tidligt eller sent at starte. Netop derfor ønsker vi også at inspirere og motivere den yngre generation til at engagere sig i økonomisk investering. Har du ikke allerede læst vores guide til økonomisk investering, vil vi anbefale dig at læse denne, så du er godt polstret til at tage springet ud i den store investeringsverden. Du finder den her!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *