Børsnoteringer - First North

Tilbage i 2005 blev First North oprettet som en alternativ platform under fondsbørsen Nasdaq Omx. Den nye platform var særligt tiltænkt mindre nordiske virksomheder og selskaber, som ikke havde ressourcer til at imødekomme de gældende dokumentationskrav på hovedbørserne. Platformen blev således også døbt den danske vækstbørs. First North skulle dog vise sig at få en aldeles hård medfart. Særligt i kølvandet på finanskrisen, hvor en relativ stor andel af de noterede selskaber gik konkurs, og endvidere afsløret i alvorlige skandaler.

Otte år efter oprettelsen blev vækstbørsen udråbt som en kæmpe fiasko, eftersom en række af børsnoterede selskaber valgte at trække stikket, og dermed forlade First North. Tilbage i 2013 var blot 15 selskaber noteret på den danske minibørs, og kun ét af disse var blevet noteret inden for de seneste fire år. En række af eksperter spåede da heller ikke den store fremtid for First North-børsen tilbage i 2013, og flere mente sågar, at den var på vej mod graven. På trods af den aldeles hårde medfart formåede First North at vende skuden. Den danske vækstbørs har således været del af flere succeshistorier de senere år. Du kan følge kommende noteringer på Nordnet.dk

Skatteregler for First North

Når du handler aktier på First North, er det vigtigt, at du er særligt opmærksom på de gældende skatteregler. Eftersom First North er en ikke-reguleret børs, er de såkaldte unoterede aktier underlagt særlige regler. Dette betyder i sin enkelhed, at den pågældende handelsplatform ikke automatisk indberetter til Skat. Du er således selv ansvarlig for at registrere eventuelle gevinster og tab på din årsopgørelse – Dette gøres i rubrik 67.